Algemeen

Je kunt contact openemen door ons te bellen op 085 064 66 71, te chatten via de oranje knop rechts onderin of een e-mail te sturen naar klantenservice@massakassa.com.

Hoe dan ook, onze klantenservice staat voor je klaar!

MassaKassa.com is een online retailer. We bieden een verrassend assortiment - een breed scala aan producten voor huis en tuin, elektronica, gezondheid en sport.                

We doen marktonderzoek en zoeken uit naar welk soort producten veel vraag is. Zodra dat is vastgesteld, onderhandelen we met fabrikanten die deze producten produceren en kopen ze daar direct in. Zonder tussenschakels. Wij kopen groots in, zodat we nog goedkoper kunnen inkopen. Daarnaast hebben wij geen winkels waar hoge huren betaald moeten worden. Al met al kunnen wij deze producten ver onder de adviesverkoopprijs verkopen en je dus een scherpe deal aanbieden. Massa is kassa!

Ons doel

Klanten worden steeds prijsbewuster en MassaKassa.com faciliteert deze ontwikkeling door producten voor in en om het huis tegen concurrerende prijzen aan te bieden. We streven ernaar om al deze producten voor zoveel mogelijk klanten toegankelijk te maken.

Wat wij ook belangrijk vinden:

Goede service

Onze klantenservice is uitstekend. Als je vragen hebt over een product, verzending of betaling, dan staan onze klantenservice medewerkers altijd klaar om je te helpen. Mocht er iets misgaan (fouten maken is menselijk) dan beloven we dat we het probleem naar tevredenheid oplossen.

Goed gevoel

Shoppen bij MassaKassa.com moet je een goed gevoel geven, en we beloven je dat shoppen in onze webshop je altijd de kick geeft om een goede deal te vinden.

Iedere dag om 00:00 kun je nieuwe aanbiedingen op de website vinden. Deze aanbiedingen zijn slechts 24 uur geldig.

Tip: je kunt je onderin deze pagina ook inschrijven voor onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van onze aanbiedingen.

Onze aanbiedingen zijn te koop zolang de voorraad strekt. Normaliter is dit 24 uur, maar het kan ook zijn dat een aanbieding voor een langere periode geldig is, omdat er veel vraag naar is. Dan doen wij ons best om een grotere voorraad in te kopen bij onze leverancier. Je kunt je het beste inschrijven voor onze nieuwsbrief, zo mis je nooit meer een aanbieding.

Scroll helemaal naar beneden en rechts onderin kun jij je inschrijven voor de nieuwsbrief.

De adviesprijzen die wij tonen zijn de adviesprijzen die wij ontvangen van de fabrikant / leverancier. Wij hebben deze producten echter zelf nooit eerder voor deze prijzen verkocht, omdat wij enkel werken met aanbiedingen.

Uitschrijven van onze nieuwsbrief kan eenvoudig door te klikken op afmelden in onze nieuwsbrief.

Wij doen ons uiterste best om jouw e-mail binnen drie werkdagen te beantwoorden. Je ontvangt van ons altijd een ontvangstbevestiging van je e-mail. Zo weet je zeker dat wij jouw e-mail niet over het hoofd zien.

We raden je aan om klachten middels de retourenpagina kenbaar te maken. Klik hier om er meer over te lezen.

Wij doen ons best om alle klachten naar de volle tevredenheid op te lossen.

Bestellen

Een bestelling plaatsen is heel eenvoudig. Klik op de knop nu kopen en het product wordt in het winkelmandje geplaatst. Vul vervolgens je adresgegevens in en betaal veilig via iDeal of één van onze andere betaalmogelijkheden.

De levertijd verschilt per artikel. De gemiddelde levertijd bedraagt tussen de 1 - 4 werkdagen.

Uiteraard proberen wij bestellingen zo snel mogelijk te versturen, maar vanwege de vele bestellingen per dag hebben wij soms iets meer tijd nodig. 
Zodra de bestelling is ingepakt en verzonden, ontvang je de verzendgegevens om jouw bestelling tot aan de deur te volgen.

Uiteraard. Alle bestellingen richting MassaKassa.com lopen via een beveiligde betaalomgeving.

Een bestelling kan alleen geannuleerd worden op dezelfde dag als dat de bestelling geplaatst is. Daarna kun je ervoor kiezen om een retourzending aan te vragen als je het product hebt ontvangen.

Betalingen

Uiteraard! Alle betalingen richting MassaKassa.com lopen via een beveiligde betaalomgeving.

Klik tijdens het afrekenen op iDeal. Selecteer jouw bank. Klik op plaats uw bestelling. Je wordt door verwezen naar de beveiligde pagina van jouw bank. Volg hier alle stappen om de betaling in orde te maken.

Klik tijdens het afrekenen op Mastercard of Visa en klik op plaats uw bestelling. Je wordt doorverwezen naar de beveiligde pagina van jouw bank. Volg hier alle stappen om de betaling in orde te maken.

Bezorging

Dat kan kloppen, je hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Wij hebben namelijk externe magazijnen in Nederland waar de diverse producten liggen opgeslagen. Hierdoor kan het zo zijn dat je niet in een keer jouw volledige bestelling ontvangt. Mocht je 5 werkdagen na het ontvangen van het eerste deel nog steeds wat missen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

Standaard betaal je voor de verzending €5,95. Let op: Bij sommige producten, bijvoorbeeld boxsprings of airco's, kan het zijn dat er afwijkende verzendkosten worden berekend. Dit heeft te maken met een levering op maat of het gewicht van de bestelling. Wanneer het product afwijkende verzendkosten heeft dan vind je dit terug in de advertentie en bij het afronden van je bestelling.

De levertijd kun je te allen tijde terugvinden in de orderbevestiging. De orderbevestiging ontvang je direct nadat je de bestelling geplaatst hebt. 
De levertijd bedraagt veelal maximaal 5 werkdagen. 

Zijn de 5 werkdagen om en heb je nog niets ontvangen? Neem contact met ons op.

Brievenbuspost
Voor brievenbuspost hoef je niet thuis te blijven, de zending kan dan gewoon bij je afgeleverd worden. 

Pakketpost 
Ben je gedurende eerste afleverpoging niet thuis? Dan kun je middels de trackinggegevens die je per mail hebt ontvangen een alternatieve afleverwijze selecteren. 
Dit kan zijn op een ander tijdstip, maar ook bij een afleverpunt of jouw buren bijvoorbeeld. Kortom genoeg mogelijkheden! 
Vaak wordt er ook een briefje achtergelaten met daarin instructies over hoe verder te handelen. 

Retourneren

Uiteraard kan dat, je dient echter wel zelf de kosten voor het retour sturen te betalen. Na ontvangst van het product heb je 30 dagen de tijd om een retourzending aan ons te melden.

Zodra wij het product retour hebben, zullen wij nagaan wat de gewenste oplossing is en deze bewerkstelligen. Bekijk deze pagina voor het retourproces en meer informatie.

Sommige producten mogen vanwege verschillende redenen niet retour gezonden worden.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van dergelijke producten:

- Boxershorts; een boxershort mag niet retour als deze gepast is vanwege de hygiëne.
- Opzetborstels; opzetborstels mogen alleen retour als de verpakking nog geseald is.

Allereerst natuurlijk onze excuses. Omschrijf je eventuele klacht zo specifiek mogelijk en voeg eventuele foto’s bij. Jouw aanvraag wordt binnen 24 uur in behandeling genomen. Klik hier om een retouraanvraag te doen.

Bekijk deze pagina om te zien hoe je een bestelling kunt retourneren.

Zodra wij het retour gestuurde product hebben ontvangen en goedgekeurd gaan wij direct over tot een terugbetaling. 
Vanaf het moment dat u de creditnota heeft ontvangen, duurt het maximaal 5 werkdagen (IDeal/Klarna) voordat het bedrag zichtbaar is op de rekening waarmee de bestelling betaald is. 

Heb je de factuur van Klarna nog niet voldaan? Dan wordt de factuur geannuleerd. Je ontvangt van Klarna bevestiging dat de factuur geannuleerd is. 
Bij creditcard betalingen duurt het maximaal 30 dagen voordat het zichtbaar is op het overzicht.